Medlemsförmåner

Du som betalt medlemsavgiften kan ta del av Turnytt på telefonsvarare, eller på webben (Skridskonätet) eller som e-post (prenumeration via Skridskonätet).

När du betalat medlemsavgiften får du telefonnumret till Turnytt, samt inloggningsuppgifter till Skridskonätet.

ISnytt

Ett dussintal vana ledare delar veckovis på uppdraget att vara LSS israpportör. På Isnytt ger israpportören en kort sammanfattning av isläget i hela vårt område baserat på Isobsar i Skridskonätet. Isläget rapporteras på ISnytt varje fredag och lördag samt vid helger. Rapport kan även komma mitt i veckorna, om isläget ändrats och är intressant.

Kolla ISnytt på webben - även tidigt och sent på säsongen - annars kan du missa oväntat fina isar. Kyla och vinterväder kan finnas på närmre håll än man tror och när man minst anar det.

TURnytt

Turnytt utlyses de ledarledda turer som arrangeras nästa dag i hela LSS området. Rapporten ska vara klar senast klockan 20:00.

 

Säkerhetsregler

Isnytt och Isobsar på Skridskonätet måste tolkas med omdöme, speciellt för de som gör egna turer utan våra ledare. En positiv israpport för en vik av sjön är ingen garanti för att isen är säker överallt! Görs egna turer måste man naturligtvis ha bra kunskaper om isarna, rätt utrustning och åka i sällskap, helst tre eller fler.